dinsdag 26 mei 2009 | schrijver:

Inmiddels wakker met een onbeschrijfelijk gevoel. Het klinkt misschien raar maar het is even wennen aan het idee dat je weer ‘beter’ bent. Je bent blij en opgelucht, maar toch is er ook nog iets onwennigs aan deze uitslag. Je bent stil van dankbaarheid.

Nog even terug naar gisteren. Om 15.45 uur hadden we de afspraak bij de internist en hoewel je misschien zou denken dat de dag heel langzaam voorbij ging, vloog de dag voorbij en voor we het wisten zaten we keurig op tijd in de wachtkamer. Hier werd de spanning wel voelbaar! Ik moet zeggen dat ik inmiddels met een wat negatieve verwachting naar de afspraak toeging, omdat ik er toch een beetje vanuit ging dat de arts wel zou hebben gebeld als alles goed was. Niets was minder waar!

Om 16.05 uur kwam hij ons ophalen, dirigeerde ons een kamertje in en voordat we een stoel konden pakken zei hij: Ik heb goed nieuws voor jullie! Op de scans is geen narigheid meer te zien, dus we kunnen spreken van een complete remissie. Wat betekent dat je ervan uit mag gaan dat de kanker weg is.
We keken hem nog even aan, toen naar elkaar, jullie kunnen je voorstellen een emotioneel moment.

Zoals gebruikelijk hadden we onze vragenlijstjes weer meegenomen naar het gesprek! Een lijstje met 14 vragen bij: wel weg. En één van 15 vragen bij: niet weg.
Ik kon dus het lijstje pakken van: wel weg!
Een lijstje met vragen over: sporten, vakantie, tips, vervolgafspraken en andere dingen.
Zijn algemene antwoordt was: Je mag gewoon gaan leven en alles doen wat je wilt, als je het maar gezond doet en goed je lichaam in de gaten houdt!

In augustus is pas de vervolgafspraak. Hij gaf wel aan dat ik in de tussentijd met elk ‘wissewasje’ bij hem aan de bel kon trekken en me dan niet bezwaard moest voelen.
Zo moet ik donderdagmiddag alweer bij hem terugkomen nadat ik ‘s morgens een echo van mijn ribben heb laten maken. Het lijkt erop dat ik vorige week een spier gescheurd heb bij mijn ribben, nadat ik wat onbenullig uit een bootje sprong. Die chemo blijkt óók niet goed voor je spieren!

Ja, dan rijd je dankbaar en blij naar huis en valt er veel van je af. Bij thuiskomst stonden de kinderen ons al bij de deuropening op te wachten met spanning op hun gezicht. Een emotioneel moment vol blijdschap toen we hun het mooie nieuws meedeelden! Spontaan hebben ze samen de vlag uitgehangen!
Daarna volgde ,voor mijn gevoel, een rollercoaster van telefoontjes en bezoekjes aan familie, vrienden en collega’s aan wie je dit mooie nieuws mocht meedelen. Iets om nooit te vergeten! Je merkt weer hoeveel mensen de afgelopen maanden en zeker gisteren intens met ons hebben meegeleefd. Tussen alle telefoontjes door, kwamen nog regelmatig wat buren ‘binnenvallen’ die ons kwamen feliciteren (met zo’n vlag voor de deur is goed nieuws snel bekend!).

In een eerder stukje op deze weblog vertelde ik over mijn neef Edwin bij wie in februari acute leukemie was geconstateerd. Op het moment is zijn situatie heel zorgelijk en wordt hij in slaap gehouden. Toen we gisteren het ziekenhuis uitliepen met goede bericht had ik daarom ook een heel dubbel gevoel. Hij is 36 jaar en dus zelfs nog jonger dan ikzelf en iemand met een heel goed karakter. We hebben vroeger samen heel wat afgespeeld en gevoetbald en leefden de afgelopen maanden veel met elkaar mee. Zo belde gisteravond mijn tante (zijn moeder) om ons te feliciteren en kon ik niet veel uitbrengen. Hoewel het er slecht uitziet, blijf ik hopen en bidden dat ook met hem alles goed mag komen.

Na alle telefoontjes zijn we in de auto gestapt en naar mijn nicht Debora gereden, waar mijn hele familie op ons zat te wachten. Weer een emotioneel moment met mijn vader, zussen en andere familieleden. Samen gezellig gegeten en de meelopers van de avondvierdaags aangemoedigd die pal voor het huis langs kwamen lopen.
Daarna zijn we nog even naar Renate haar oma gereden die al 2 jaar in een verpleeghuis op bed ligt.
Ze had het nieuws nog niet gehoord en zichtbaar ontroerd zei ze: Ik heb elke avond voor jullie gebeden dat het goed mocht komen!

’S Avonds kwamen mijn schoonouders en wat vrienden nog bij ons thuis langs en hebben we gezellig samen wat gedronken. Ook stroomden inmiddels de felicitatiemails binnen, waar we als gezin ook weer erg van konden genieten.
Moe maar voldaan ‘het kaarsje was inmiddels echt uit’ ging ik naar bed en ondanks alle, naar ik heb begrepen, harde hagel, regen en onweersbuien heb ik geslapen als een roosje.

Aangezien wij jullie niet willen vermoeien met ons gewone dagelijkse leventje, ben ik van plan om in de loop van deze week, mijn voorlopig laatste stukje te schrijven op de weblog en wil ik deze periode afsluiten met onder andere het laatste nieuws over mijn ‘ribbenecho’.
Als er in de maanden daarna weer nieuws is van het doktersfront, hou ik jullie zeker op de hoogte.

Tot later deze week!

Categorie: nieuws

68 reacties

  1. 1
    wim en elly olofsen 

    Beste Jan en familie,

    Wij kunnen hier heel kort maar krachtig op reageren: we mogen met zijn allen heel dankbaar zijn, dat het zo afgelopen is, super. Geniet van alle mooie dingen in het leven!

    Wim en Elly Olofsen

  2. 2
    Coert 

    Nou Jan, er moet heel wat van jullie afgevallen zijn. Wat een fantastisch nieuws! Ik kan me voorstellen dat het nog wel onwerkelijk is zo nu en dan en dat je nog wel eens in je arm moet knijpen om te beseffen dat het echt zo is…. Bovenal denk ik dat je eigen optimisme en de het doorzetten je grootste hulp is geweest. Meteen weet ik dat dat aan de buitenkant er goed uitzag maar dat je dat alleen maar hebt kunnen doen dankzij de steun van je naasten en het bouwen op je geloof.
    Zoals we dan zeggen: welcome back my friend!
    Met vriendelijke groet, Coert

  3. 3
    Wilfred en Marja 

    Wat een geweldig bericht!
    We zijn erg blij met jullie en ook bij ons is een hoop spanning weggevallen. Alle eer en dank komt toe aan Hem.
    Het lijkt ons inderdaad weer even wennen aan deze ‘nieuwe’situatie. Doe rustig aan en geniet van de momenten, samen met Renate en de kids.
    Liefs van Marja, Wilfred, Yfan.

  4. 4
    Frank van Selow 

    Jan,

    Geweldig dat de lichamelijk zo zware kuur z’n werk goed heeft gedaan, gefeliciteerd! Ik hoop dat je nu weer snel kan aansterken, maar dat zal vast wel goed komen met zulk geweldig nieuws.

    Tot snel,

    Frank van Selow
    BU Mobiel

    Ps Bedankt voor de kaas- en saucijzenbroodjes, zo hebben we het feestje op de zaak zeker met je meegevierd.

  5. 5
    Peter R 

    Beste Jan,
    Wat ben ik ontzettend blij en opgelucht dat je weer helemaal beter bent! Ik hoop je snel weer te ontmoeten en wil je bedanken voor de inspiratie die ik uit jouw verhalen mocht opdoen.
    Ook van Mirjam (die ik even ge-smst heb op haar vakantieadres in Frankrijk) moet je de beste wensen hebben!
    Groet,
    Peter R

  6. 6
    fenna 

    wat geweldig !
    wat super!
    wat een fantastisch nieuws!
    nu proberen weer snel op krachten te komen .
    dat je nu als gezin weer plannen kunt maken , weer wat naar de toekomst mag kijken.

    geniet samen van dit vreugde volle nieuws.

    nu zeker niet meer rummi kuppen

    dat is wel jammer voor mij

    maar misschien alsnog???????????

    ik hoop dat jullie nog heel lang van elkaar mogen genieten als familie

    groetjes fenna

  7. 7
    Peter Vink 

    Jan,

    Wat een geweldig bericht en een fantastische uitslag.
    Super!!

    Groet,

    Peter Vink

  8. 8
    Nienke 

    Jan, Renate, Aart en Melanie,
    Veel, heel veel respect hebben wij voor de manier waarop jullie met deze ziekte en de zware chemokuren zijn omgegaan. Altijd een brede lach als je naar buiten stapte, geen woord van verwijt over je lippen waarom jij/jullie. Het was gekomen zoals het kwam, en jullie deden er als gezin alles aan om de moed erin te houden, de ziekte te bestrijden en er het beste van te maken. Daarvan getuigt ook dit weblog. We hebben het met bewondering gezien en gelezen.
    Met deze mooie uitslag zijn we voor jullie natuurlijk dolblij, we wensen jullie alle goeds toe.
    Groeten,
    Nienke

  9. 9
    Danielle 

    Gefeliciteerd met dit goede nieuws!

    Danielle en Levin

  10. 10
    Gertjan 

    Jan,

    Wat een super bericht.

    Gertjan

  11. 11
    rudy en marleen 

    Heyyy
    wat een goed nieuws!!
    had ook al ff gesms maar daar zal je wel mee plat gegooit worden.. maar echt super..
    daar moeten we maar snel een keer een leuke avondje spelletjes houden doen.
    en als je wil gerust een keertje komen kijken in ons huisje..
    lekker genieten nu met renate en de kinderen!!!
    groetjes uit ver ver weggie nijverdal!!

  12. 12
    Ton van de Kolk 

    Van Harte met deze uitslag, fijn dat je zware kuren dan niet voor niets zijn geweest,zie je gauw weer een keer op de zaak,geniet er maar van gr Ton en Melinda

  13. 13
    Robert Schreurs 

    Jan, van harte met dit goede nieuws.
    Groet Robert

  14. 14
    Helma v. Kastel 

    Jan,wat geweldig nieuws!!!
    Eveline sms te ons het goede nieuws,we waren in Spanje bij Peter en Ria.Ook van hen gefeliciteerd met het goede
    nieuws.Groeten van ons allemaal…..

  15. 15
    Oscar Last 

    Beste Jan,

    Van Harte gefeliciteerd met dit zeer goede nieuws.

    Ik wens jou, je gezin het allerbeste!

    Geniet er van.

    Groeten uit Bussum!

    Oscar.

  16. 16
    Albert van der Veer 

    Beste Jan,

    Wat heerlijk om dit goede nieuws te lezen.
    Alle geluk en gezondheid toegewenst.

    Albert

  17. yandanxvurulmus.j2nbkqfDBWb2

  18. 18
    eke 

    xyandanxvurulmus.phzjH0y1pp4f

  19. 19
    affixable 

    xbunedirloooo.eIYw9L58JgaI

  20. 20
    foretastes 

    foretastes xyandanxvurulmus.qVQVZgkIYlbC

  21. eski rahatiniz olmayacak vurgunyedim.a74EoUJv9WdN

  22. am siteleri yaralandinmieycan.P1tU2HGgzgiO

  23. 23
    fuck 

    sexx citixx.XYPhWSNslP74

  24. amciik siteleri hyuqgzhqt.RzeqZYWZmqca

  25. bahis siteleri incest category ewrjghsdfaa.5VYbzKZCaMq6

  26. 26
    escort 

    escort wrtgdfgdfgdqq.lVpdqg0ZfQVL

  27. sexx pompadirha.fxxZorFwKWFf

  28. seks siteleri asillartaklitler.HkdAwai4dZZx

  29. bahis siteleri child porn hephupx.pZJwxPJPA8Aa

  30. amciik siteleri hepxhupx.GKHGnjLL0UqU

  31. fuck juljulfbi.iU8lnVdGqbq6

  32. 32
    viagra 

    anal sikis siteleri bjluajszz.EuaMC8WutXUl

  33. eskort siteleri bxjluajsxzz.qq7fFGhSBi3J

  34. am siteleri 0qbxjluaxcxjsxzz.hkNBDQ5ZeT7u

  35. 35
    house porn 

    eskort siteleri pokkerx.GBkUMmmAGWVg

  36. 36
    house porn 

    childrens sex footballxx.zyzLU3mEbydB

  37. porno izle mobileidn.IUHsim2UJa6s

  38. anal siteleri bingoxx.oVaAbV10Hggh

  39. 39
    porno izle 

    fuck google 250tldenemebonusuxx.0wfUUUQBUw9j

  40. eskort siteleri eyeconartxx.DVLqStlzUlLD

  41. seks siteleri vvsetohimalxxvc.UhnMQQ7MqOkK

  42. 42
    food porn 

    escort tthighereduhryyy.eY1vBMOopWS

  43. porn video hd download gghkyogg.ysI607fHxj2

  44. 44
    hd porna 

    porn video free download in hd ggjennifegg.chzoaEM2COr

  45. 4k porn tv ggjinnysflogg.NRe0BLotJZP

  46. fashionflag free hd porn video download fashionflag.mbQE2oSuvQF

  47. goodhere Big Tits porn vurucutewet.tlyjm02wBKJ

  48. ladyandtherose Fetish porn backlinkseox.1mDyPx7WCBr

  49. jenniferroy 面白いポルノ japanesexxporns.Vs5HIqauXfV

  50. landuse Handjob porn lancdcuse.tIYsbQGhd9I

  51. falbobrospizzamadison Black and White porn jkkıjxxx.sgU53QtNOUi

  52. एशियाई अश्लील qqyyooppxx.bH5EJqRWkNf

  53. बड़का मुर्गा पोर्न के बा hjkvbasdfzxzz.KXrT7JvbwGI

  54. लड़की हस्तमैथुन अश्लील txechdyzxca.Z5iAzvXCtxF

  55. एशियाई अश्लीलता hkyonet.p1nTf44U4WT

  56. blowjob ਪੋਰਨੋਗ੍ਰਾਫੀ madisonivysex.O0wPhRJ2OP2

  57. ladesbet ਅਸੀਂ ਅਸ਼ਲੀਲ ਹਾਂ ladesinemi.IK7ehZEDUHl

  58. ladesbet 異人種間のポルノ ladestinemi.IGGjZF4V8YZ

  59. 同性愛者のポルノ .qkh1xVoxvic

  60. ਲਿੰਗੀ ਪੋਰਨ .2wkofiQHrb1

  61. swinger ਪੋਰਨ ਹੈ .ChqMUe8ZFoc

  62. ਤਿੱਕੜੀ ਪੋਰਨ .vrD2GOqTNjN

  63. ウェブカメラ .QlWT7oeyM8J

  64. ਮਸ਼ਹੂਰ ਪੋਰਨ .7ZTI2jHdwCb

  65. 65
    lectus 

    https://sqgllyktwxglexf.bokepkita.online/ .xjAxCKDFRDA

  66. https://www.heritagefamilypantry.com/ .2jrc2ah0cHT

  67. N0QVTxc8AvE

  68. https://www.heritagefamilypantry.com/EkF4jUPJ2gD

Geef een reactie op dit bericht » Log in