woensdag 04 februari 2009 | schrijver:

Afgelopen vrijdag mijn 4e kuur gekregen.
De bloedwaarden waren redelijk met 3,2 voor de witte en 7,1 voor de rode bloedcellen.
Gelukkig kon ook deze kuur gewoon doorgaan zoals gepland, dus zo blijven we mooi op schema.

Na een aantal wat mindere dagen begin ik nu weer wat op te krabbelen.
Het is de éérste week na de kuur inmiddels een steeds terugkerend patroon met mond, maag en darmpijn gecombineerd met algehele lamlendigheid en vermoeidheid.
Maar zoals gezegd begin ik nu weer wat op te krabbelen en probeer ik wat te ondernemen.
Zo heb ik vanmorgen gezellig een bakkie gedaan bij mijn vader.

Komende maandag 9 februari staat de PET/CT Scan gepland. Deze scan hebben ze niet in het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. Daarom moeten we naar het Meanderziekenhuis in Amersfoort die er wel één heeft en waarmee het St Jansdal een samenwerkingsverband heeft. De Scan blijkt wel de nodige tijd in beslag te nemen, want ik heb begrepen dat we hier wel een uurtje of 4 voor uit moeten trekken.

De 2 weken erna worden spannend. De scan moet uitwijzen in hoeverre de kuren zijn aangeslagen en deze nut gehad hebben. Bij deze ziekte van Non Hodgkin kunnen er op meerdere willekeurige plekken in je lichaam, vanuit de lymfeklieren, tumoren ontstaan. Met deze Scan worden alle oneffenheden groter als 3 mm zichtbaar, dus weten we dan ook of er nog op andere plekken in het lichaam iets gevonden is.
Het wordt dus spannend , maar we hebben/krijgen vertrouwen dat alles goed komt.

Vorige week nog regelmatig wat collegae op bezoek gehad en wat van gedachten gewisseld over de stand van zaken op het bedrijf. Ze zijn goed bezig. Ik vind het fijn om dan weer even bijgepraat te worden over de mooie dingen waar we mee bezig zijn en wat van de hectiek te kunnen proeven. Wel iets wat ik zeker mis.
Maar deze ziekte leert je geduldig te zijn en inmiddels kan ik redelijk accepteren dat het zó voorlopig ook goed is.

Op deze manier wil ik iedereen graag nog een keer bedanken voor al jullie steun en medeleven. Nog steeds worden we iedere dag weer verrast met kaarten, emails, bloemen, boeken, reacties op deze weblog en bezoekjes. Renate , de kinderen en ik ervaren op deze manier hoe jullie met ons meeleven. En dat doet ons heel goed!

Tot later!

Categorie: nieuws

13 reacties

  1. 1
    Peter Vink 

    Jan en familie,
    Super hoe jullie met deze situatie omgaan.
    Goed nieuws dat de resultaten van je second opinion bevestigen dat ze met de goede behandeling bezig zijn en dat het je vertrouwen in je artsen verder versterkt.
    Sterkte met de voorbereiding naar de geplande scan en het lange wachten op de uitslag van dit onderzoek.

    Graag bevestig ik dat ze in Harderwijk heel goed bezig!!
    Maandag a.s. praten Co, Rutger, Gerard en ik in Harderwijk over het verder optimaliseren van de samenwerking in 2009
    voor de “Private Lines projecten”.

    Beterschap!!

    Peter Vink

  2. 2
    Metta & Rein 

    Hoi Renate, Jan en kids
    Ja Jan daar zat je dan naast je taxichauffeur Renate, wij waren al vroeg klaar in het ziekenhuis.
    Doet me goed je zo positief te horen praten en positief zijn is zo belangrijk.
    Luitjes heel veel sterkte en je weet we denken veel aan jullie.
    De groetjes van je achternicht en neef

  3. 3
    Coert 

    Hoi Jan,

    Zo te lezen weet je je hoofd aardig hoog te houden, veel respect daarvoor! Het is denk ik goed dat je probeert zo ver dat gaat contact te houden met de rest van de wereld en zo de zinnen te verzetten.
    De komende weken lijken spannend te worden en ik wens jou en je gezin veel sterkte toe in deze tijd.
    Groet,
    Coert de Boer

  4. 4
    Henk en Hilda 

    Hoi Jan en Renate,

    Vandaag hoorde ik pas dat je erg ziek bent Jan en ik moet zeggen dat ik hier behoorlijk van geschrokken ben. Direct heb ik Co gebeld, hij bevestigde het bericht van jouw ziekte en heeft mij voor zover mogelijk bijgepraat. Ook weet ik via Co van het bestaan van deze weblog af. Dus, direct gekeken en een aantal berichten gelezen. Van Co begreep ik ook dat je heel moedig bent en dat je de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet, knap hoor, maar had trouwens ook niet anders van je verwacht!
    Wij zullen je berichtgeving op deze weblog blijven volgen en ik ga je volgende week even bellen.

    Heel veel sterkte en optimisme gewenst, ook voor Renate, kleine Aart en Mellanie.

    Henk en Hilda van de Waterweg Berends

  5. 5
    fenna 

    hoi hoi
    elke dag kijk ik even of er weer bericht is en natuurlijk kan dat niet elke dag maar ben er zo mee bezig dat ik er steeds even naar moet kijken.wat zijn jullie toch geweldige mensen, en dat je zo optimistisch bent
    neem mijn pet er voor af
    hoop dat jullie na de scan goede berichten krijgen
    veel liefde kracht en sterkte toegewenst gr fenna

  6. 6
    bert en marit 

    Beste Jan en Renate,

    Fijn dat we zo op de hoogte blijven van jullie wel en wee.
    Deze maand gaat erg spannend worden voor jullie en we hopen dat jullie straks een positieve uitslag krijgen over het aanslaan van de chemokuren! Veel groeten en sterkte toegewenst van het hele Wings over Holland Team!!!

  7. 7
    Rutger van der Graaff 

    Hallo Jan,

    Ik heb met grote belangstelling en bewondering je berichten gelezen. Ik word er stil van…
    Daarnaast ook even mijn bewondering voor alle technische gegevens en moeilijke afkortingen.. Ik was even in de beleving dat je wat minder technisch was aangelegd, het tegendeel heb je bewezen. Je kunt zo aan de slag in het KPN werkveld, die gebruiken ook allemaal technische termen..

    Zonder gekheid, we denken aan je en bidden voor je!

    Groeten,

    Rutger, Peter & Tim

  8. 8
    Gerraldine 

    Hoi Hoi Jan,

    Geef me een rustig gevoel om jou verhaal te kunnen lezen Jan. Zo blijven we toch een beetje op de hoogte hoe alles gaat met je zonder er intern steeds iemand hierover te moeten vragen. Ook al zet ik er naar het lezen van je verhaal niet telkens een verhaal op omdat ik vaak met een brok in mijn keel op zit te lezen. Vindt je gelukkig zo moedig en sterk. Op deze manier kan ik toch even doorgeven dat ik dagenlijks aan je denkt en met jullie meeleeft. Sterkte aankomen weken samen. Groetjes Gerraldine

  9. 9
    Fam. G. Schouten 

    Hallo Jan, Renate en kinderen,

    Fijn om weer een nieuw stukje te kunnen lezen en zeker goed te lezen dat de bloedwaarden dusdanig waren dat de 4e kuur gewoon door kon gaan.

    Je weet inmiddels wat er op je af komt en hoe je je erna zult voelen en als ik de stukjes zo lees kun je je er ook redelijk goed op voorbereiden. Het zal ongetwijfeld moeilijk voor jou en jullie zijn, maar in je verhaaltjes weet je dat goed naar de achtergrond te drukken. Wij verbazen ons er telkens weer over hoe positief je met je ziekte omgaat. Daarvoor nemen we echt ons petje af.

    We hopen dat je nu weer mag gaan genieten van de goede momenten samen met je gezin en vrienden om je heen. De vreugde en het plezier wat je uit die momenten haalt is duizend keer meer waard dan genieten van de hectiek op het werk, dat kan ik je verzekeren. En hectisch is en blijft het, maar ook dat heeft z’n charme’s.

    Wij denken aan jullie en kijken met plezier uit naar je volgende stuk. We hopen uiteraard dat je goed nieuws gaat krijgen bij de uitslag van de PET/CT Scan. Met een beetje “geluk” horen wij die uitslag wat later dan de rest, omdat we dan misschien aan het genieten zijn van een weekje in de sneeuw. Hier gaat overigens ook een andere bekende van je mee, dus er zal vast over je gesproken worden. Ik zal een beetje op die lange passen, zodat hij je naderhand weer bij kan kletsen.

    We wensen jullie alle goeds en blijven aan jullie denken.

    Hartelijke groeten,
    Gerrit, Annegien en kids Schouten.

  10. 10
    Wilma en Janet 

    Hai Jan, Renate en kids,

    Goed te horen dat je je ergste dagen weer gehad hebt.
    Morgen de scan en dan hopen op een goed uitslag.

    We denken aan jullie,
    Lieve groetjes
    Wilma en Janet

  11. 11
    Jan Hendrik 

    Jan

    Wat zou het fijn zijn weers eens bij te praten. Je weblog geeft een fijn beeld hoe alles verloopt en jij en je gezin op een fantastische manier vooruit kijken. Succes maandag.

    Groeten

    Jan Hendrik en Foke

  12. 12
    Oscar Last 

    Beste Jan,

    Met bewondering lees ik jouw weblog.
    Wat een uitstekende manier om geïnformeerd te worden.

    Ik heb veel respect voor de manier waarop je omgaat met je ziekte en herken ook de man die ik als directeur en als mens heb mogen leren kennen. Het was een voorrecht om met je te mogen werken. Ik heb er veel van geleerd.

    Ik wil je middels dit bericht laten weten dat ik aan je denk en dat ik met je meeleef.

    Ik ben er van overtuigd dat jouw, of moet ik zeggen jullie want je doet het natuurlijk samen met Renate, positieve levensinstelling een bijdrage levert aan je genezingsproces.

    Ik hoop van harte dat jouw herstel voorspoedig verloopt. Ik wens je heel veel sterkte en gezondheid.

    Groeten uit Bussum!

    Oscar Last.

  13. 13
    marjan en kees 

    Hoi Jan&Renate.

    Mooi dat we op deze manier een beetje bij blijven, wat jullie allemaal overkomt en te wachten staat. Het blijft onwerkelijk, dat jouw dit overkomt. Maar tussen de regels door herken ik de rasechte optimist Jan en dat doet me goed. Heel veel sterkte voor jouw die alles moet ondergaan en voor je gezinsleden die er mee om moeten gaan.

    Groetjes Kees en Marjan.

Geef een reactie op dit bericht » Log in