woensdag 25 februari 2009 | schrijver:

Vrijdag mijn 5e chemo gehad. Mijn bloedwaarden waren iets gestegen dus de kuur kon weer doorgaan. Inmiddels ben ik weer wat aan het opknappen van de kuur, hoewel ik nu toch wat echte griepverschijnselen begin te krijgen. Ik heb last van verkoudheid, keelpijn en rochelhoest, maar laten we hopen dat het niet verder ‘doorzet’. Door de prednison (100 mg per dag) die ik slik tijdens de eerste 5 dagen van de kuur worden de eventuele ontstekingen geremd en moeten we dus afwachten hoe dit griepje afloopt!

Maandag heb ik telefonisch nog even contact gehad met de internist. We hadden nog wat vragen voor hem aangaande de uitslag van de PET/CT Scan. Tijdens onze laatste afspraak had hij zelf de Scans nog niet gezien en had hij alleen telefonisch contact gehad met Amersfoort.
Eén van de belangrijkste voor mij was de vraag, dat aangezien er een gecombineerde PET/CT Scan is gemaakt, of er ook op de nieuwe CT Scan iets zichtbaar was of alleen op de PET Scan? Hij gaf aan dat alleen op de PET/Scan (deze ziet vanaf 3 mm)de activiteit is waargenomen en niet op de CT/Scan (deze vanaf ongeveer 1 cm). Dat geeft de burger weer moed!

Ook gaf hij aan dat, ondanks dat hij had gehoopt dat er geen activiteit meer zichtbaar zou zijn, hij nog steeds goede hoop heeft dat na 8 kuren toch alles weg is. Begin juni weten we hoe we ervoor staan!

Het normale leven gaat ook hier gewoon door.
Het idee is opgevat om de huiskamer wat op te knappen. Door de wanden te granollen
( spachtelpoets) en nieuwe vloerplinten eraan te spijkeren!
Het behang is er inmiddels af en eind van de week komen de stukadoors de boel weer opfleuren. Aangezien het voor mij niet een echt gezonde omgeving is, heeft Renate geregeld dat ik met mijn vader er een paar dagen tussenuit ga tijdens ‘de verbouwing’.
Samen in een huisje een paar dagen optrekken, boekje lezen, potje eten koken en wat bijkletsen. Dat wordt vast heel gezellig.
Ik heb toch wel een topvrouw, dat als ik terugkom de hele boel thuis weer aan kant is!

Aangezien ik nog geen professionele darter ben, hebben we besloten het dartbord maar te verplaatsen naar de bijkeuken. Zo houden we dan de nieuwe wanden wat langer nieuw!

Tot later!

Categorie: nieuws

5 reacties

  1. 1
    Bert Kappert 

    Hallo Jan en familie.

    Goed om te lezen dat jullie allemaal zo positief zijn ondanks de hele situatie.
    Ik wens je veel plezier tijdens je verbouwingsvakantie en nog sterkte de komende tijd.

    Groeten Bert, Jannette, Henri en William Kappert

  2. 2
    mavandervelde. 

    lieve Jan
    even een krabbel van je schoonmoedertje
    wij hopen dat je verbouwings vakantie door kan gaan
    vganwege jou verkoudheid alvast fijne dagen met je vader.

    gr.pa en ma vdv.

  3. 3
    fenna 

    he jan [en rest]
    ik wens je een paar fijne dagen toe met je vader doe rustig aan maar geniet er goed van
    dat renate een topvrouw is dat wist ik al lang per slot ken ik haar al heel wat jaren.nosteeds geen potje scrabble?????
    groetjes fenna

  4. 4
    Mieke en Arie van Dalen 

    Hoi Jan en Renate,

    Opnieuw hebben we begrepen dat jullie de moed er in houden. Dat is heel belangrijk. Fijn dat er meeleven is en energie om ook aan andere dingen te denken die ook belangrijk zijn. Hou samen met jullie beide kinderen vertrouwen in de artsen die er zijn om jou Jan verder te helpen. Vergeet met elkaar ook de hemels Geneesheer niet. Blijf aan Hem om genezing vragen en kracht om deze bijzondere weg in jullie leven temidden van je familie, vrienden, kennissen en kerkmensen te gaan. Houd moed en we bidden voor jullie.

    Groet van ons, Mieke en Arie van Dalen en kinderen.

  5. 5
    Jaco Mazier 

    Hallo Jan,

    Afgelopen week hoorde ik van het bestaan van jouw weblog. Met veel bewondering heb ik gelezen hoe jij en jouw gezin omgaan met deze situatie. Hiervoor niets dan respect en ik hoop dat deze positieve instelling jullie door deze moeilijke tijd heen zal helpen. Ik zal zeker regelmatig op deze site terugkeren om te lezen of er nieuwe ontwikkelingen zijn.

    Ik wens jouw en je gezin al het beste.

    Groeten, Jaco

Geef een reactie op dit bericht » Log in