dinsdag 02 december 2008 | schrijver:

Hier ben ik weer!

Toch alweer iets sneller als ik had verwacht.
Allereerst John, Leon en Wim bedankt dat jullie deze site binnen één dag “in de lucht’ hadden. Super!

Terugblik afgelopen week:

Afgelopen donderdag het intakegesprek gehad bij de chemounit in het ziekenhuis St Jansdal.
De chemounit is een afdeling waar dagelijks patiënten hun specifieke kuur krijgen toegediend.

Een alleraardigste verpleegster gaf uitleg over alles wat ons de komende maanden te wachten staat tijdens de kuurdagen en de dagen erna. Zoals welke bijwerkingen ‘normaal’ zijn en bij welke je contact moet opnemen met de chemounit.

Eén duidelijke bijwerking is dat ik met zekerheid kaal zal worden door deze kuur.
Dus ik zal op zoek moeten naar een leuk petje en eventueel een ‘slaapmutsje’.

In mijn familie/vriendenkring waren gelijk een aantal mannen die zich solidair wilden verklaren en ook gedurende de komende maanden hun koppie kaal wilden scheren. Die steun zegt mij genoeg en dat is voor mij voldoende. Ik heb gezegd dat ze hun haar moeten houden want het wordt per slot van rekening winter!

Tijdens het intakegesprek kwam ook onze internist Dr Temizkan nog even binnen. Deze vertelde dat na overleg met de specialisten uit Nijmegen besloten was om na 3 kuren een complete CT scan te laten maken( begin februari).

En na 8 kuren een gecombineerde CT/ PET Scan te laten maken. Deze is nog beter in staat om eventuele uitzaaiingen op te sporen en zal in Amersfoort gebeuren. Als je het interessant vind is hierover veel op internet te vinden.

Als alle kuren gewoon doorgang kunnen vinden zoals gepland, zal dit eind april gaan gebeuren. Nu is 1 mei onze trouwdag, dus wie weet wordt dat dan een nóg mooiere dag.

Vooraf hebben we nog even bloed geprikt om te kijken of de waarden voldoende zijn om de kuur te mogen starten. Zoals te verwachten voor de eerste kuur gaven de waarden geen problemen en kunnen we de dag erop gaan beginnen.

Ook hebben we bij de röntgenafdeling nog even de disk met de CT Scans opgehaald voor de second opinion in Amsterdam op 5 december. Thuis nog wel geprobeerd de bestanden te openen, wie weet kunnen we nog wat leren, maar helaas. Je hebt gebruikersrechten nodig.

Op vrijdagmorgen om 9.00 uur samen met Renate mij gemeld bij de chemounit. Ik was wel iets gespannen, maar ook nu werden we weer vriendelijk ontvangen en kreeg ik door de verpleegster, van de dag ervoor ( Gretha), mijn bed aangewezen.

Je moet je de Chemounit voorstellen als een aantal kamers met stoelen (korte behandeling) en bedden (langere behandeling).
De verpleegsters zijn de hele dag bezig om bij iedere patiënt de juiste zakjes chemicaliën op het juiste moment met de juiste inloopsnelheid op het infuus aan te sluiten.
Heel secuur werk waarbij ze regelmatig met elkaar meekijken en elkaar controleren.

In mijn geval waren het 5 verschillende zakjes die na elkaar werden toegediend.
Sommige moeten heel snel je lichaam inlopen en andere juist weer langzaam.
De dag ging best snel voorbij. Je praat wat met je kamergenoten, je leest wat en tussendoor heb ik ook nog wat geslapen Zo rond 16.00 uur zat alles erin en mocht ik naar huis.

Hoe voel ik mij nu?

Tot nu toe voel ik mij na de kuur wat grieperig, hoofdpijn, zware benen, misselijkheid, kiespijn en lamlendig. Eigenlijk een beetje van alles. De echt heftige bijwerkingen zijn tot nu toe gelukkig uitgebleven.

Je kan je vooraf niet goed een voorstelling maken hoe je je gaat voelen, juist omdat iedere kuur en ieder persoon weer andere reacties geeft/krijgt.
Maar ik zou er gelijk voor tekenen en heel dankbaar zijn als de komende kuren zo blijven verlopen.

Uiteindelijk hebben de kuren het doel om te genezen, dus de bijwerkingen neem ik dan maar op de koop toe. Belangrijk is echter dat ondanks bepaalde bijwerkingen de behandelingen door kunnen blijven gaan. Daar gaan we vol vertrouwen vanuit.

Ik hoop in de loop van de week weer wat op te knappen, zodat ik wellicht volgende week weer wat meer kan ondernemen.

We wachten het af.

Afgelopen weekend kreeg ik nog een kleine update van het Sinterklaasfeest van de zaak, dit jaar met 146 kinderen! Heel leuk om te lezen hoe het ook dit jaar weer zeer geslaagd is verlopen.
Daar wordt je blij van.

Afsluitend wil ik nogmaals terugkomen op alle reacties van iedereen op deze weblog, maar ook alle kaarten en e-mails die we steeds weer binnenkrijgen. Wij beleven enorm veel steun van jullie allen en van het besef dat zoveel mensen bij ons stilstaan en meeleven.

Dank jullie wel!

Tot later!

Categorie: nieuws

20 reacties

  1. 1
    Jeffrey en Margret 

    Beste Jan,

    Gelijk je bijgewerkte weblog gemailed; we waren erg benieuwd hoe het met je gaat. Het is goed om te lezen dat je er positief mee om gaat en dat het je een klein beetje meevalt.

    Je kunt je verhaal erg goed opschrijven.

    We hopen dat je deze week voldoende opknapt om samen met Renate en de kinderen weer iets te kunnen ondernemen.

    We denken aan jullie!

    Jeffrey & Margret

  2. 2
    Stefan 

    Hallo Jan,

    Ik hoorde via één van m’n oud-collega’s het nieuws over je. Ik wil jou en je familie bij deze dan ook heel veel sterkte wensen voor de komende tijd!
    En ik zal de web-log in de gaten houden.

    Groeten,
    Stefan Olijve
    Ex medewerker Schuuring

  3. 3
    Jan en Jetty 

    Hallo Jan en Renate.
    Wat een fijn personeel op de chemo-unit he? Die meiden zijn hun gewicht in goud waard. Fijn dat het tot nu toe te dragelijk is. Hopenlijk gaat het vanaf nu weer bergopwaarts. Veel sterkte ermee. Ik merk dat ik erg veel mee bezig ben in gedachten en in drie jaar terug. Misschien verwerk ik nu van alles? Liefs Jan en Jetty

  4. 4
    erik ter horst 

    jan heel veel sterkte groeten fam ter horst koenders

  5. 5
    Helma v. Kastel 

    Hoi Jan,
    Wil eigenlijk zoveel tegen je zeggen,maar weet niet waar ik moet beginnen.Wil je eerst laten weten dat ik het heel fijn vond,dat je op de begrafenis van mama was.Ik wist niet wat ik zag!net ge-opereerd en dan toch komen!
    Wat een leeuwenmoed moet je hebben om het gevecht tegen die sluipmoordernaar aan te gaan!
    Maar zoals mama heeft gezegd;ik heb geen keus,ik wil LEVEN!!
    Dus dan ga je het gevecht aan.
    Ik hoop voor je dat je niet al te ziek wordt van de chemo.
    En dat je beter wordt.
    Weet dat ik iedere dag aan je denk.
    Heel veel kracht en liefde voor jullie allemaal!!!!!!!!!!!!!

    Helma

  6. 6
    nicole meurs 

    Beste Jan,

    Met grote bewondering heb ik je brieven en deze weblog gelezen.
    Het zal je maar overkomen….en dan zo positief en dapper er tegenaan!
    Hopelijk blijft de behandeling zonder “echt heftige bijwerkingen “. Iedereen leeft erg met je mee en gelukkig heb je een fijn gezin dat goed voor je zorgt.
    Ik wens je heel veel sterkte!

    groet Nicole

  7. 7
    Jacob Wolf 

    Hoi Jan,

    Heb net je berichten doorgelezen en heb me eerlijk gezegd, op positieve wijze, verwonderd over de wijze waarop je de gebeurtenissen omschrijft. Kan me goed voorstellen dat er toch ergens teleurstelling bij je moet zijn over wat er met je gebeurd. Toch kan ik geen negativiteit in de berichten ontdekken. Knap dat je het zo kunt benaderen.

    Veel sterkte de komende periode en mocht je nog een petje nodig hebben, volgens mij heb ik nog ergens een Schuuring ijsmuts liggen. Laat me maar even weten of je er belang bij hebt 😉

    Groet,
    Jacob

  8. 8
    Rinus en Tera 

    Lieve familie,

    Je weblog weer doorgelezen, fijn dat je het zo van je af kunt schrijven. Veel sterkte morgen in Amsterdam, we denken aan jullie.

  9. 9
    Jan 

    Hoi Jan,

    Allereerst ben ik erg blij te horen dat je positief blijft, het zal je zeker helpen op de weg naar genezing! Ik wil niets anders doen dan me aansluiten bij de rest,….mijn bewondering uitspreken voor de omgang met je ziekte!

    Ik wens jullie allen thuis veel sterkte in de komende tijd, en als je ergens hulp bij nodig hebt, schroom niet!

    Jan Heibrink

  10. 10
    edwin van emst 

    Dag Jan en Renate ( ook de rest van de Familie natuurlijk )

    Vol van ontsteltenis kreeg ik zojuist te horen wat er allemaal aan de hand is.
    Net als jullie ben ik me helemaal kapot geschrokken toen ik het vreeselijke bericht hoorde. Nu ik dit allemaal terug lees komt weer veel naar boven vanuit mijnkant toen ik in het zelfde schuitje zat.

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik mn petje voor je af neem omdat je alles lekker van je af kunt schrijven, dat is echt heel belangrijk. Maargoed , daar hebben we het vroeger wel eens over gehad in één van onze gesprekken.

    Maar beste Jan en Renate, Wij wensen jullie heel heel heel veel sterkte in de komende tijden. Hou de moed er in want Chemo kuren zijn echt niet leuk !! Er zullen momenten komen dat je het wel uit wilt janken, DOE DAT OOK. krop geen emoties op dat werkt je alleen maar tegen

    Hou je goed vast aan elkaar , steun elkaar jullie hebben elkaar hard nodig, harder dan voorheen.

    Jan jij moet alles ondergaan en mee maken , Maar Renate, jij staat hulpeloos aan de zijkant toe te kijken en dat is minstens net zo erg.

    Nogmaals heel veel sterkte in de komende tijden en wij zullen heel veel aan jullie denken

    Fineke en Edwin van Emst

  11. 11
    fenna 

    lieve lieve mensen
    wat een toestand allemaal
    ik kijk elke dag even of er weer berichten zijn en toen zag ik dus nu dit bericht en dan even reageren natuurlijk
    maar dat is moeilijk om uit te drukken wat ik jullie wil zeggen.
    sterkte sterkte en nogmaals heel veel sterkte voor jullie alle vier en hopen dat het mag aanslaan de kuur
    liefs

  12. 12
    Lia 

    Lieve Jan en Renata,kinderen.

    Wil jullie heel veel sterkte toewensen.
    Moedig hoe jullie er mee omgaan.knap hoor!
    Dankbaar voor de kleine(grote) dingen.
    Maar zoals je zelf al aangeeft .
    Wat de toekomst brengen mogen.
    Met andere woorden , je gaat niet alleen.

    Heb al vaak aan jullie gedacht
    Wens jullie een goede dag en Gods zegen, nabijheid toe.

    lieve groeten
    Lia Wiersma-van Stempvoort.

  13. 13
    Annelies 

    Hallo Jan en natuurlijk ook Reint,

    Gelukkig is de chemo begonnen, nu weet je wat het is en dat er wat aan gedaan wordt. Ik hoop dat jullie altijd positief vooruit kunnen blijven kijken ook al wordt de kuur op den duur misschien zwaarder. Heel veel sterkte de komende tijd en Reint ik neem m’n petje voor je af zoals je alles regelt en organiseert en in goede banen weet te brengen voor Jan. Ook voor jullie kids sterkte nu ze misschien niet altijd op Jan kunnen rekenen zoals ze gewend waren.

    lieve groeten van de wolfjes

  14. 14
    Henk ten Hoven 

    Beste Jan,

    Ik wil je graag sterkte wensen voor de komende periode.

    Groet,

    Henk ten Hoven

  15. 15
    Arthur Noordermeer 

    Beste Jan,

    Wij willen je zeggen dat ook wij graag met jullie meeleven. Mooi dat je deze weblog daarvoor hebt opgestart. Bedankt voor de bemoediging (voor jezelf en je gezin maar in feite ook voor anderen!) dat je laatst schreef vol vertrouwen de toekomst in te gaan, zonder de uitkomst te kennen. Wat een zekerheid spreek je daarmee uit in deze onzekere en ongetwijfeld soms uiterst moelijke tijden! Bijzonder hoor! Heel veel sterkte met alles wat op jullie pad komt. We blijven ‘online’.

    Groet, Arthur en Ciska Noordermeer.

  16. 16
    Esther kok 

    lieve jan
    Soms zijn er van die dagen
    waarbij je niet te lang stil moet staan
    Waarop je enkel maar moet denken
    morgen zal het beter gaan

    Soms zijn er van die dagen
    maar die gaan ook voorbij
    Probeer dan maar gewoon te denken
    Morgen wordt de dag voor mij…

    ben nu al ongelooflijk trots op je!!

    dikke kuss Esther&pieter

  17. 17
    Ellen ten Broeke 

    Beste Jan,
    Van Regula hebben we het nare nieuws gehoord en blijven we op de hoogte en leven we mee. We hebben erg veel bewondering voor de manier waarop je erin staat en ermee omgaat. We wensen je heel veel sterkte en kracht toe!!!

    Groetjes Ellen en Dennis

  18. 18
    Gerard Jansen 

    Beste Jan,

    Van Gerrit kreeg ik het adres van je weblog. Ik ken je als een positieve en sociaal betrokken man. Het is fijn te zien dat je dat in moeilijke tijden dubbel en dwars terug krijgt van anderen. Dat verdien je en heb je nodig als je zo’n zwaar gevecht moet leveren om je gezondheid. Niet in de laatste plaats is je geloof je daarbij tot steun.
    Krachtig ben je vanuit jezelf. Je zult het nodig hebben de komende tijd. Ik wens je het allerbeste!!
    Hartelijke groet,
    Gerard Jansen (uit Almere).

  19. 19
    Esther 

    Hoi Jan,

    Ook hier in Hongarije is het nieuws over je gezondheid doorgekomen. Ik heb alle reacties gelezen, wat hartverwarmend! Dat zegt ook heel veel over jou als persoon en dat moet ook een fijn gevoel geven lijkt me.
    Ik kan me alleen maar aansluiten bij alle mooie, troostende en hoopvolle woorden en jou en je gezin heel veel succes wensen.

    Groetjes Esther Vermeegen

  20. 20
    jerres, deb, Nano en Evi 

    He kanjer van een oom,

    Jee, wat heb jij een fans zeg. Nooit gedacht dat je zo populair was!! Het is balen dat iedereen zo langzamerhand in de familie ziek/verkouden was, waardoor we elkaar al even niet gezien hebben.
    Maar…. we zijn er weer doorheen, dus pas maar op, we komen er weer aan…..
    Toch willen we wel even kwijt dat we ontzettend trots zijn op jou (op jullie alle 4 trouwens!) en dat we ontzettend uitkijken naar de feestdagen, want die gaan we zeker samen vieren!!!

    We luv you X
    Jerry, Debora, Kyano en Evianne

Geef een reactie op dit bericht » Log in