dinsdag 13 januari 2009 | schrijver:

Afgelopen donderdag kwam het ‘verlossende’ telefoontje met het goede bericht: de chemo mag de dag erop gewoon doorgaan.
De oppepinjecties hebben hun werk gedaan, zodat mijn bloedwaarden voldoende gestegen zijn. Mijn witte bloedcellen zijn gestegen van 2,3 naar 3,7 en mijn rode waren ongeveer gelijk gebleven op 6,3.
De verwachting is wel dat de oppepinjecties de rest van de kuur nodig zullen blijven. Iedere keer een dag na elke chemo, dus om de 3 weken.

Inmiddels heb ik onder toeziend oog van de thuiszorgzuster zelf de nieuwe injecties toegediend, en heb ik mijn ‘injectiediploma’ behaald, zodat ik dit de komende maanden zelf kan doen. Weer wat geleerd!

Op vrijdag dus toch de kuur gekregen en dan volgen er net als de afgelopen keren een aantal licht grieperige dagen met spierpijn, hoofdpijn en misselijkheid, Maar tussendoor heb je ook wel weer goede momenten en heb je weer zin om iets te doen.
Zo ben ik afgelopen weekend met de hele familie wezen schaatsen!
Je moet je er niet teveel van voorstellen, want na 2x 10 minuten was het wel game over, maar ik heb voor wel 3 uur genoten. Heerlijk in de buitenlucht en veel lol met elkaar.
Dat zijn de dingen waar je weer aan terugdenkt en vrolijk van wordt, als het even wat minder gaat.

Het gaat tot nu toe best goed, en nu mijn bloedwaarden weer iets beter zijn, en dus ook mijn afweersysteem, durf ik weer wat makkelijker de deur uit.

Nu moet ik zeggen dat mijn familie er evengoed alles aan doet om mij bij de leuke dingen betrokken te houden, ondanks dat ik er niet altijd ‘live’ bij kan zijn. Zo ook afgelopen zaterdag waar ik d.m.v cameras, webcams en microfoons toch de 30e verjaardag van mijn neef Jerry mee kon vieren.
Best lachen om eens zo bij een verjaardag aanwezig te zijn.
Lang leve al die snelle verbindingen!

Categorie: nieuws

7 reacties

  1. 1
    Jan Zweegman 

    Beste Jan,

    Goed om over je te lezen. Natuurlijk allemaal kletskoek als ik zeg als ik over je lees dat het hier in de hectief alles weer in perspectief plaatst maar het is wel zo. Net zoals ik nu ook weer begrijp dat als ik je een gelukkig nieuwjaar wens (en de familie) met veel gezondheid ik me realiseer dat dit inderdaad ons grootste goed is. Bij deze dus en hoop snel weer een keer met je te kunnen lunchen. Groeten Jan Zweegman.

  2. 2
    Jan en Riekie Bos 

    Jan, Renate en kinderen,

    Fijn dat jullie goede berichten ontvangen omtrent de bloedwaarden. Dit schept moed! Geestelijk geeft je dit natuurlijk ook een impuls. De weg die juliie zijn gegaan lijkt mij moeilijk als je zo’n boodschap krijgt. Voor ons (nog) niet voor te stellen. Wij wensen jullie allemaal kracht toe om dit
    te verwerken, maar bovenal Gods nabijheid toe in deze moeilijke weg. Bij Hem mag je schuilen! Sterkte!!

    Jan en Riekie Bos

  3. 3
    Ton van Kampen (VWT/Trilink) 

    Beste Jan,
    ik hoorde gisteren van jouw ziekte en weblog. Ik word er stil van om het allemaal zo te lezen. Dat komt omdat het voor mij allemaal heel herkenbaar is: mijn vrouw heeft in 2006 dezelfde ziekte gehad. Na een zware, intensieve chemobehandeling is zij er gelukkig weer helemaal bovenop gekomen, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik weet dus wat jij doormaakt, maar ook wat je dierbaren meemaken.
    Veel sterkte en een voorspoedige genezing toegewenst.

    Ton van Kampen

  4. 4
    peter franken 

    Jan, geef nu maar toe dat je vroeger ook nooit langer dan 10 minuten hebt kunnen schaatsen.
    Ik vind het hartverwarmend om te lezen hoe jouw familie/ vriendenkring je blijft betrekken. Super hoor! Ben jij nou zo’n leuke vent of heb je zulke leuke familie?
    Om je je met je licht grieperige gevoel niet alleen te hoeven voelen heb ik een griep epidemie in Nederland geregeld. Elk moment kun je daarover nu de eerste berichten in de krant lezen.

    Groeten,

    Peter

  5. 5
    fenna 

    dat peter nog niet weet dat jij zon leuke vent bent en dan komt de familie die ook wel leuk is!!!!!!!
    ik leef met je mee en hoop op weer betere deagen . heb trouwens nog geen telefoontje gehad om te scrabbelen dat is alleen maar mooi voor jou maar niet voor mij het is een teken dat niemand je vergeet
    de groetjes en heel veel sterkte voor de komende tijd

  6. 6
    Annemarie Schuil-Butter 

    Jan,

    Bewondering en Respect. Woorden die bij mij bovenkomen als ik jouw blog lees.
    Veel sterkte en alle goeds gewenst vanuit Drenthe!
    Groetjes, Annemarie Schuil-Butter

  7. 7
    Marieke L'Ortye 

    Beste Jan,

    Ik spreek namens heel BU glas als ik zeg dat we erg met je/jullie meeleven.
    Goed om te lezen dat je niet bij de pakken neerzit. En dat je lekker bezig blijft.
    En met die positiviteit móet je er wel weer bovenop komen!

    Veel sterkte.

    Groetjes Marieke L’Ortye

Geef een reactie op dit bericht » Log in