Archive for » 2008 «

maandag 29 december 2008 | schrijver:

Op 2e kerstdag hebben we gegourmet bij mijn nicht Debora (we hebben genoten meid!).
Heel gezellig en ik had dus een topdag. De dag erop ben ik met mijn zoon naar de stad geweest om wat vissen te kopen voor zijn aquarium. Het was koud maar heerlijk zonnig weer. Samen weer heel gezellig, genieten van simpele dingen.
lees verder….

categorie: nieuws  | 18 reacties
donderdag 25 december 2008 | schrijver:

Op vrijdag 19 december heb ik mijn 2e chemokuur gekregen. In eerste instantie leek het niet door te gaan omdat de donderdag ervoor bleek dat mijn bloedwaarden veel te laag waren.
Mijn witte bloedcellen waren 2,3 en de rode bloedcellen 6,4. De normaal waarden voor mannen zijn voor witte bloedcellen tussen 4,0 en 10,0 en de rode bloedcellen tussen de 8,5 en 11,0. Zo blijkt dat de chemokuur ook een aanslag doet op alles wat wel goed voor je is.
lees verder….

categorie: nieuws  | 8 reacties
woensdag 17 december 2008 | schrijver:

Hoe gaat het nu?

Na een aantal nare dagen in het weekend met veel maag/buikklachten voel ik mij nu weer een stuk beter. Gelukkig maar want komende vrijdag staat de 2e chemokuur gepland.

Inmiddels heb ik een ‘kaal koppie’. Na een aantal dagen van haaruitval is gisteren de tondeuse er overheen gehaald. Ik moet zeggen het went snel. Mijn omgeving barst niet gelijk in lachen uit, dus ik vermoed dat anderen dit ook vinden. Ook Renate en kinderen reageren positief en vinden me er zelfs jonger uitzien. Het is wel fris!
lees verder….

categorie: nieuws  | 19 reacties
vrijdag 12 december 2008 | schrijver:

Hoi, hier ben ik weer met een update.

Second opinion

Afgelopen vrijdag op 5 december voor een second opinion bij het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis (AVL) in Amsterdam geweest. In het verleden ben ik hier wel vaker geweest, dus het gaf gelijk een vertrouwd gevoel en we wisten snel de weg naar de juiste afdeling te vinden.

We hadden daar een afspraak met Dr. Beelen, een internist in opleiding. Ze had mijn dossier vanuit ‘Harderwijk’ ontvangen en had daar al wat doorheen gelezen. Wij hadden zelf de disk met de in het ‘St Jansdal’ gemaakte CT scans voor haar meegenomen.
Het was een heel prettig anderhalf uur durend gesprek, waarbij er over en weer veel vragen werden gesteld. (Wij hadden er 16!) lees verder….

categorie: nieuws  | 4 reacties
dinsdag 02 december 2008 | schrijver:

Hier ben ik weer!

Toch alweer iets sneller als ik had verwacht.
Allereerst John, Leon en Wim bedankt dat jullie deze site binnen één dag “in de lucht’ hadden. Super!

Terugblik afgelopen week:

Afgelopen donderdag het intakegesprek gehad bij de chemounit in het ziekenhuis St Jansdal.
De chemounit is een afdeling waar dagelijks patiënten hun specifieke kuur krijgen toegediend.

Een alleraardigste verpleegster gaf uitleg over alles wat ons de komende maanden te wachten staat tijdens de kuurdagen en de dagen erna. Zoals welke bijwerkingen ‘normaal’ zijn en bij welke je contact moet opnemen met de chemounit.

Eén duidelijke bijwerking is dat ik met zekerheid kaal zal worden door deze kuur.
Dus ik zal op zoek moeten naar een leuk petje en eventueel een ‘slaapmutsje’.
lees verder….

categorie: nieuws  | 20 reacties
woensdag 26 november 2008 | schrijver:

Een weblog, en dan denk je: hoe zal ik beginnen?
Tja, gewoon beginnen!

Ik weet niet of ik de komende maanden steeds voldoende moed kan vatten om wat te typen maar ik hoop iedere 2 weken iets van mij te laten ‘horen’.

Terugblik afgelopen 5 weken

Na een aantal weken buik/maagpijn levert mijn vrouw mij op vrijdagavond 24 oktober 2008 bij de eerste hulppost van het ziekenhuis af. Ik was in nogal beroerde toestand en bij de eerste hulp hadden ze zoiets van: wat is dit nou?

Al snel gingen ze voortvarend te werk. Bloed afnemen, röntgen foto’s maken en ook de dienstdoende internist werd uit zijn bed gebeld. Aangezien we al het gevoel hadden dat ik zou moeten blijven had Renate een ‘overlevingspakket’ (pyjama, tandenborstel e.d.) samengesteld. En even later lag ik ook daadwerkelijk in het ziekenhuis. Voor mij de eerste overnachting in een ziekenhuis. Achteraf hebben ze die avond al een gezwel op de foto’s gezien.
lees verder….

categorie: nieuws  | 64 reacties